Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 április 03, 2 884 Megtekintés
Mozgás depresszió ellen

Kétségtelen, hogy a depresszióra való hajlam örökölhető, de az életvitel, valamint a megélt tapasztalatok is vezethetnek oda, hogy hosszabb-rövidebb depressziós időszak köszönt be. Fontos különbséget tenni a rosszkedv, és a huzamosabb időn keresztül tartó, egyértelmű jeleket mutató depresszív viselkedés között, ez utóbbi ugyanis egyes esetekben orvosi kezelést, akár gyógyszerszedést is indokolhat.

Mielőtt azonban azonnal a feszültségoldók, antidepresszánsok és nyugtatók biztosnak hitt megoldása mellett döntene, hasznos tudnia, hogy a mozgás depresszió ellen kitűnő választásnak bizonyul. Sokszor a stressz, a feldolgozatlan események, a túlterheltség vezetnek az említett problémához, az pedig nyilvánvaló, hogy a rendszeres testmozgás remek ellenszere mindezeknek.

A saját magával való elégedetlenség, az ebből fakadó önbizalomhiány, és kedélybetegségek ellen ajánlott tehát az edzést a mindennapokba beilleszteni. Lehet, hogy kezdetben cseppet sem lesz könnyű eljárni futni, úszni, vagy a választott edzésprogramot újra és újra végigcsinálni, de a mozgás depresszió ellen tapasztalt pozitív hatása már néhány hét múlva érződni fog.

Nem csak külseje alakul majd a kívánt irányba, de a mindennapi mozgással saját magát is legyőzheti, s ezáltal pszichésen is erősebb és ellenállóbb lesz, arról nem is beszélve, hogy a stressz keltette feszültséget is levezetheti ilyen módon. A mozgás depresszió ellen a lehető legjobb választásnak bizonyul, legyen szó bármely korosztályról, évszakról, vagy mozgásformáról.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?