Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 május 08, 2 072 Megtekintés
Mozgás és egészség

Mivel tölti a munka utáni idejét? Egy pizza és némi cukros üdítő társaságában befekszik a televízió elé? Odafigyel arra, hogy minden napjába beiktasson egy hosszabb-rövidebb edzést? Sokan a mozgás és  egészség nagyon is nyilvánvaló kapcsolatára csak akkor fordítanak figyelmet, ha szervi panaszok, mozgásszervi megbetegedések, vagy általános rossz közérzet, elhízás jelentkeznek.

Elsősorban azt a tévhitet kellene eloszlatni, mely szerint a testmozgás kizárólag akkoz hasznos, ha a felesleges kilóktól szeretnénk megszabadulni. A mozgás és egészség olyan kapcsolatban állnak egymással, mely tagadhatatlan. A rendszeres, határainkat feszegető edzéssel erősödik immunrendszerünk, ellenállóbbá válunk a stresszel szemben, és könnyebben vesszük a mindennapi akadályokat is.

Sokszor hallani hölgyektől, hogy a súlyzós edzéstől tartanak, és nem szeretnének nőietlenül izmosak lenni. Ez a férfi és női szervezet felépítését és izomzatát tekintve sem túl valószínű, az pedig nyilvánvaló tény, hogy a súlyzós edzés beiktatásával csontjaink erősödnek, nem is beszélve az anyagcsere felgyorsulásáról.

A mozgás és egészség életünk olyan szegmensei, melyekre mindenképpen érdemes odafigyelnünk, hiszen ahhoz, hogy a hétköznapok elvárásainak megfeleljünk, nem csak a testi-lelki egészség szükséges, hanem a vonzó külsőből adódó magabiztosság is. Ezt pedig a táplálkozásra való odafigyelés mellett kizárólag a rendszeres mozgással érhetjük el. A teljes élet, az önmagunkkal való elégedettség, és a boldog tükörbe pillantás megéri az izzadságcseppeket, és az izomlázat. 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?