Több mint 20 éves internetes portál
Szépség — 2013 november 03, 2 362 Megtekintés
Narancsbőr elleni tanácsok – feszesség testmozgással

Elsősorban a hölgyek számára jelent problémát a comb-fenék tájékon megjelenő narancsbőr, melynek eltüntetésére ma már számos módszer létezik, de mind közül még mindig a leghatékonyabbnak bizonyul a rendszeres, komfortzónán túli testmozgás. Bár a kozmetikai cégek termékei, és a szépségszalonok kezelései kétségtelenül hozzásegíthetnek a kívánt feszesség eléréséhez, de edzés és a táplálkozásra való odafigyelés nélkül mit sem érnek ezek.

A narancsbőr elleni tanácsok között gyakran olvasni a diétás, szénhidrátmentes étkezésről. Mivel a szervezet által fel nem használt cukor tulajdonképpen zsír formájában raktározódik el, így az energiaraktározó sejtek nyilvánvaló, hogy megduzzadnak, s kitüremkednek a kritikus testtájakon. A kötőszövet rugalmasságának csökkenésével annak felszíne is egyenetlenné válik, ami látványra nem éppen a legelőnyösebb.

Az alkoholfogyasztás, a zsíros táplálékok, a nagy mennyiségű, kalóriában gazdag vacsorák mind hozzájárulhatnak a probléma kialakulásához, de például a fogamzásgátló szedése is rizikófaktor lehet. A narancsbőr elleni tanácsok között előkelő helyet foglal el a cukorfogyasztás minimálisra csökkentése, és a nassolnivalók helyett javasoltak a gyógyteák, az ásványvíz, valamint a zöldségek és a szénhidrátban szegény táplálékok.

Ahhoz, hogy végleg búcsút mondhasson a narancsbőr tüneteinek, választhatja az ultrahangos terápiák, tekercselések, a szauna, vagy a vákuumkezelés hatékonyságát, de a rendszeres testmozgás és a diétás étkezés mindenképpen élete részét kell, hogy képezzék, ha látványos változást szeretne elérni.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?