Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 július 25, 2 118 Megtekintés
Ne maradjon el a reggeli étkezés!

Egy kutyafuttában bekapott kávéval le is tudja a reggelizést, és már rohan is feladatait intézni? Sokan vagyunk úgy vele, hogy az első alkalom a nap folyamán, amikor asztalhoz ülünk, az bizony az ebéd. Pedig a reggeli étkezés sokkal fontosabb, mint azt gondolnánk. A közelmúltban egy brit kutatás is fényt derített arra, mennyire nélkülözhetetlenek az ébredés után elfogyasztott falatok. Sok más előnye mellett a kutatás szerint a szívroham kockázatát is csökkenti, ha nem éhgyomorral vágunk neki a napnak.

Nem ritka, hogy diétázás, fogyókúra miatt döntünk úgy, hogy legalább a reggeli étkezés kalóriáiról lemondunk. Ez azonban az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk szervezetünk ellen, ugyanis a reggelizés elmaradtával a nap további részében éhesebbnek érezzük majd magunkat, és jó eséllyel törnek ránk falási rohamok, melyeket valljuk be, sokszor hizlaló étkekkel csillapítunk.

Természetesen nem csak a túlsúly elkerülése érdekében lényeges a reggeli étkezés, hanem az energikus napkezdés miatt is. A kávé éhgyomorra nem feltétlenül a legegészségesebb, és ha legközelebb csak dél körül jut időnk enni, akkor bizony mardosó éhséget érezhetünk már tíz körül.

A legjobb, ha a reggeli étkezés alkalmával is elkerüli a nehéz ételeket, de ugyanakkor mégis tápláló falatokat választ. Zsírszegény sajtok, főtt tojás, sok-sok zöldség, egy csésze gyógytea, vagy frissen facsart gyümölcslé, és máris jól indul a nap!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?