Több mint 20 éves internetes portál
Szórakozás — 2017 november 02, 3 903 Megtekintés
Névnapok és szülinapok: ki tudja ezeket fejben tartani?

Előfordult már Önnel, hogy legjobb barátnőjének névnapjáról elfeledkezett? Kevés kellemetlenebb dolog létezik annál, amikor már mindenki kifejezte jókívánságait, és szégyenszemre azzal a kifejezéssel kell indítanunk, hogy „ugyan megkésve”. Saját példánkból is jól tudjuk, hogy ez már korántsem esik olyan jól, mintha valaki már az elsők között emlékezne meg névnapunkról vagy születésnapunkról. Jó hír viszont, hogy akár egyéni beállításokkal rendelkező névnapi értesítőt is kérhetünk, s így mindig tisztában lehetünk az aktualitásokkal. A lehetőségnek köszönhetően a névnapok még könnyebben fejben tarthatóak (pl a http://mainevnap.com/nevnapok-holnap segítségével) , és biztosan nem lesz sértődés a feledékenységből.

S hogy mit érdemes ajándékozni a szinte minden héten aktuálissá váló alkalmakra? Elsősorban gondoljuk át, hogy ki az, akit mindenképpen szeretnénk meglepni tárgyiasult ajándékkal is. A legtöbb ismerőst elegendő, ha felköszöntjük email-ben vagy egy személyes üzenetben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre kevesebben kedvelik a legnépszerűbb közösségi portál üzenőfalára elhelyezett névnapi jókívánságokat, melyekben sokadmagunkkal gondolnak ránk mások. A személyes jelleg akkor is kiemelt jelentőséggel bír, ha az internetes köszöntést választjuk. Olyan dolog ez, ami saját magunknak is jól esne hasonló helyzetben.

A hozzánk közel állók számára természetes, hogy egyéb módon is megemlékezünk az alkalomról. A kapcsolat jellegétől függően az ajándékkosarak, az ízletes finomságokból összeállított csomagok éppen úgy jó választásnak bizonyulnak, mint a virágküldés, vagy a prémium kategóriás meglepetések, élmény-jellegű ajándékok. A saját kézzel készített darabok reneszánszukat élik, így ha szorult belénk némi kreativitás, akkor érdemes lehet rajzolással, ékszerkészítéssel, szalvétatechnikával díszített ékszeres dobozzal és hasonló ajándékokkal próbálkozni. Ha nem is sikerül tökéletesre a végeredmény, a megajándékozott biztosan tudni fogja, hogy szeretetünket is belecsempésztük az adott tárgyba.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy sokszor éppen az ajándék személyes jellege adja meg azt a bizonyos pluszt az ünnephez, amely a legtökéletesebben kifejezi az ajándékozotthoz fűződő érzelmeinket. A méregdrága ajándéktárgyak mit sem érnek akkor, ha csak egy, a polcról leemelt darabot látunk benne, melyet talán nem is a várt szeretettel adta a másik.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?