Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 április 30, 4 518 Megtekintés
A nyers brokkoli fogyasztása egészséges!

Míg néhány évtizede még a brokkoli sok háztartásban ismeretlennek bizonyult, mára a hipermarketek és az áruházláncok kínálatának köszönhetően bármikor könnyedén beszerezhető zöldségnek bizonyul. A káposztafélék közé sorolható élénkzöld színű brokkoliról bár nehezen képzelhető el, hogy nyersen fogyasszuk, de mint sok más zöldség és gyümölcs, ez is ebben az állapotában tartalmazza a legtöbb hasznosítható anyagot a szervezet számára.

Sokak számára elképzelhetetlen, hogy a zöldségeket nyersen fogyasszák, de tudományos vizsgálatok támasztják alá, hogy ez nem csak a napjainkra olyan jellemző fogyókúrás és fitness életmód velejárója, hanem az összetevők jobb hasznosulása is indokolja. A brokkoli esetében sincs ez másként, még ha első ránézésre furcsának is tűnik a viszonylag kemény zöldség nyersen fogyasztása.  Ám ha jobban belegondolunk, sokan szeretjük a répát is főzés, valamint párolás nélkül rágcsálni. Miért ne tennénk ezt a brokkolival kapcsolatban is?

A rákos megbetegedések megelőzése  mellett legfontosabb a szívre gyakorolt hatása a brokkoli fogyasztásának, s ezzel összefüggésben a sejtekre káros molekulák számának csökkentése is azon pozitívumok közé tartozik, amiért mindenképpen megéri legalább hetente egyszer a bevásárlókosárba tenni a zöld finomságot.

Ha semmiképpen nem megy a nyers zöldség fogyasztás, számos finomság is készíthető brokkoli felhasználásával. Gondoljunk csak a sokak által kedvelt brokkoli krémlevesre, vagy a párolt változatra, mely bármely fitness saláta tökéletes kiegészítője lehet. A lehetőségek száma korlátlan, csak nyitottnak kell lenni az újításokra.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?