Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 november 01, 2 360 Megtekintés
Őszi megfázás – előzze meg!

Beindult a fűtésszezon, és ha az idei tél is a tavalyihoz hasonlóan hideg lesz, bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, hogy a gázszámlákat fizetni tudjuk. Természetesen nem csak a megfelelő hőmérséklet biztosításával tehetünk annak érdekében, hogy az őszi megfázás elkerüljön minket. Sőt!  Köztudott, hogy a túlfűtött lakások is felelőssé tehetőek ezekért a megbetegedésekért, hiszen a náthák, meghűlések jó része azért támad ránk, mert nagy a hőmérséklet különbség a szabad és a benti hőfok között.

A mérsékelt fűtés nem csak nyálkahártyánkat, de pénztárcánkat is kíméli. De mit tehetünk még annak érdekében, hogy az őszi megfázás idén ne keserítse meg napjainkat? A réteges öltözködés nem csak az átmenetei évszakokban fontos, de ekkor kifejezetten az, hiszen a reggeli és a nappali hőmérsékletek között igen nagy különbségek lehetnek.

Míg nyáron jóval több friss zöldség és gyümölcs szerepelt étrendünkben, így ezek száma novemberre talán már csökken, éppen ezért fontos, hogy pótoljuk szervezetünk vitaminéhségét, ha máshogy nem is megy, de étrend kiegészítő készítmények segítségével. 

A táplálkozásra való odafigyelés mellett immunrendszerünk erősítésének érdekében nem hanyagolhatjuk el a rendszeres testmozgást, melynek hatása nem csak egészségi állapotunkon mutatkozik majd meg, hanem külsőnkön is. Az őszi megfázás további ellenszere lehet, ha időnként méregtelenítjük szervezetünket, vagy beiktatunk egy pár-napos citrom kúrát, mely során telítődünk az olyan fontos C-vitaminnal.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?