Több mint 20 éves internetes portál
Internet — 2012 október 10, 2 175 Megtekintés
Párkeresés a közösségi oldalakon – érdemes?

Az internet amellett, hogy begyűrűzött a munka világába, és segítségével bármilyen információ eljuthat hozzánk néhány másodperc alatt, a magánélet területén is egyre fontosabb szerephez jut. Nem csupán a közösségi oldalak örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek, hanem azok a weboldalak is, melyek a társkeresés területén kívánnak segítséget nyújtani.

Miként a barátainkkal való kapcsolattartás alkalmával, a társkeresés esetében is érdemes azonban ésszerű korlátokat felállítani, hogy ne essünk abba a hibába, hogy esetleg már minden intim részletét ismerjük a másik életének, személyesen azonban mégsem került még sor a találkozóra. A társkereső oldalak igen komoly hátránya, hogy a monitor és a billentyűzet mögé bújva az ember olyannak állítja be önmagát, amilyennek csak szeretné. A személyes találkozó varázsa és a gesztusok szemmel látható üzenetei azonban nem érnek fel egyetlen internetes beszélgetéssel sem.

Ha már a virtuális társkeresés mellett teszi le voksát – ilyen-olyan okokból kifolyólag – mindenképpen érdemes odafigyelnie azokra az apró jelekre, melyekből sejteni lehet, milyen szándékai vannak beszélgetőpartnerének. Sokan csak unaloműzőként használják a partnerkereső honlapokat, és eszük ágában sincsen tényleges emberi kapcsolat kialakítása. A személyes találkozótól való folyamatos ódzkodás ennek egyik biztos jele.

Lényeges, hogy olyan honlapot válasszon, mely figyelmet fordít személyes adatainak teljes körű védelmére. Egy meggondolatlan regisztráció akár olyan közösségbe is sodorhat bennünket, mely távol áll érdeklődési körünktől. Természetesen az ellenkező esetre is akad szép számmal példa, hiszen az internet korlátlanságának köszönhetően talán Ön is megismerheti azt a személyt, aki leginkább megfelel elképzeléseinek mind külső, mind gondolkodásmód szempontjából.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?