Több mint 20 éves internetes portál
Utazás — 2015 október 07, 5 031 Megtekintés
Pénztárcabarát nyaralás belföldön – ötletek és tippek!

A mai rohanó világban és nehéz gazdasági helyzetben a családok többsége nem engedheti meg magának, hogy méregdrága nyaralásra utazzon el akár külföldre, akár hazánkban. Azonban, ha okosan tervezünk, találhatunk pénztárcabarát nyaralási lehetőséget belföldön. Hogyan? Most erre adunk ötleteket és tippeket a kedves olvasónak.

Aki az interneten próbál keresgélni, az a tengernyi ajánlatba teljesen elveszhet. A leginkább pénztárcabarát nyaralás a belföldi utazás lehet.

Első kérdés, hogy hová és mikor menjünk. A tapasztalat, hogy leginkább a nyár első két hónapjában, júniusban és júliusban még kedvező áron lehet szállást foglalni hazánk népszerű pihenőhelyen, így például a Balatonnál is. A legköltséghatékonyabb viszont, ha megtehetjük, ha előszezonban, április végén, vagy májusban, vagy az  utószezonban utazunk el egy kicsit pihenni. Jó úti cél lehet a Tisza-tó és környéke, vagy akár a Bükk, vagy más hegység környéke.

Ha kiválasztottuk, hová menjünk, a következő kérdés, hogy hol szállunk meg. A szállodák árai elég magasak ahhoz, hogy egy többtagú család megengedhesse magának, főként, ha több napra szeretne elvonulni a mindennapi rohanás elől. A leginkább pénztárcabarát megoldás a kemping, a sátrazás lehet, hiszen itt szinte csak a területért kell fizetniük a nyaralóknak. Egy kicsikét jobb komfortfokozatú megoldást keresne, akkor Önnek a legjobb megoldás az apartmanok, ahol már akár 2-3 ezer forintból kijön egy fő számára a szállás, ahol akár otthoni kényelemben töltődhet fel.
A szállás és az úti cél pénztárcabarát kiválasztása mellett az üdülés költségeit az önellátással még tovább csökkenthetjük.

Mindezeken túl még egy utolsó okos tipp a belföldi nyaraláshoz: érdemes utánanézni, hogy mely szálláson, milyen kedvezményt lehet igénybe venni a gyerekek után, és érdemes az apartmanok, szálláshelyek csomagajánlatai, kuponkínálata között is válogatni.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?