Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 január 01, 2 649 Megtekintés
Reiki fokozatok: hogyan lehet mester?

Nem találja céljait az életben? Szeretné boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tenni mindennapjait? Fontosnak tartja a stresszoldást, és a helyzetek megfelelően kezelni tudását? Akár gyógyításra, akár megelőzésre remekül alkalmazható a reiki, mely egyre többek körében népszerű természetgyógyászati módszer. A reiki fokozatai az önkezeléstől kezdve egészen a japánul reiki shihan (magyarul reiki mester) fokozat eléréséig terjedhetnek, de természetesen mindig lehet új dolgokat elsajátítani. Az energiák a test, a lélek és a szellem egészségének, harmóniájának megteremtése céljából történő felhasználása bárki számára lehetséges, a megfelelő tudás birtokában. Ehhez igyekeznek segítséget nyújtani a reiki fokozatok, melyekből egészen pontosan négyet ismerünk.

A reiki tanulása során a tanítványok az első fokozaton belül megkapják az úgynevezett behangolást, mely tulajdonképpen azt jelenti, hogy a reiki mester által az univerzális életenergiához jutással reaktiválódnak a tanítvány energiakészletei, felkészül arra, hogy befogadjon, és fejlődjön (mitől más? bővebben itt). A téma iránt érdeklődve fontos, hogy ha már készen áll arra, hogy Ön is energiát adjon, ez nem csak a kezelt személyt tölti fel, hanem a kezelőt is, szó sincs tehát a tévhitként emlegetett “energiavesztésről”.

Ha már elég tudást szereztek a tanítványok, következhet a reiki fokozatok közül a második, mely során elsajátítható az energia távolba való eljuttatása, valamint olyan szimbólumokkal is megtörténik a megismerkedés, mint például a kozmikus erő. E szinten a korábbiakban megszerzett tudás többszöröse sajátítható el. 

A mester fokozat a harmadik szinten érhető el, ezt pedig meghaladja a mestertanári, negyedik fokozat. Mindkettő esetében jelentős tapasztalat, tudás, és egyfajta megváltozott életszemlélet áll már a jelöltek rendelkezésére. A tanulás azonban nem érhet véget ezzel, hiszen mint mindennapjainkból is jól tudjuk, mindig készen kell állni az újdonságok befogadására. Bármikor történhetnek olyan események, találkozások, melyek mély nyomot hagynak személyiségünkben, s ezen keresztül még inkább megérthető saját életünk célja, miértje. Ez igaz a reiki-t magas szinten művelők reiki mesterekre is, hiszen az energia átadásában saját életútjuk is jelentőséggel bír. A téma iránt érdeklődve lehetőség nyílik hazánkban is a megfelelő tudással rendelkező szakemberektől, reiki mesterektől tanulni, s ezáltal fejlődni, többet megélni a világból.

 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?