Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 január 03, 2 374 Megtekintés
Reiki gyógyítás – harmónia a mindennapokban

Fejfájás, szédülés, izomgörcsök? Folytonos idegeskedés, nyugtalan éjszakák? Csak néhány azok közül a panaszok közül, melyek civilizációs megbetegedésekre, stresszre, túlhajtottságra vezethetőek vissza. Mindemellett a velünk történt események, a minket ért traumák mind-mind nyomot hagynak személyiségünkön, és a világ dolgaihoz való hozzáállásunkon. Ahelyett, hogy a feszültségoldók, nyugtatók és antidepresszánsok kínálta egyszerű, ám korántsem egészséges megoldásai mellett döntene, érdemes  megismerkednie a természetgyógyászat egyik olyan fajtájával, amely már számtalanszor bebizonyította hatékonyságát.

A hagyományos orvostudomány értékeit természetesen nem vonhatjuk kétségbe, hiszen sok esetben valóban csak ezek segíthetnek, de akár kiegészítő kezelésként, akár megelőzés gyanánt, vagy a gyógyszerek szedése helyett választható a reiki gyógyítás, mely olyan energiákat közvetít a kezelő személyén keresztül, amelyek hozzájárulnak a harmónia megteremtéséhez. 

Mivel az emberi test komplex rendszerként működik, így eképpen is célszerű közelíteni felé a reiki gyógyítás terén is. Nem elegendő pusztán a testi tüneteket gyógyítani, az is szükséges, hogy a lélek sérelmei is enyhüljenek. A szellem átformálásával pedig olyan új gondolkodásmód sajátítható el, melynek hatására másképp állunk majd a világ dolgaihoz, életünk apró-cseprő problémái helyett képesek leszünk meglátni a bennünket körülvevő szépségeket. Erre a tudásra, és látásmódra napjainkban egyre többeknek szüksége van, hiszen hajlamosak vagyunk elfeledkezni mind inkább arról, hogy miért érdemes élni. 

A reiki gyógyítás iránt érdeklődve már hazánkban is lehetőségünk nyílik arra, hogy elsajátítsuk azt, hiszen bárki képes arra, hogy kezelőként, személyén keresztül juttassa el az energiákat a kezelthez. A négy fokozaton keresztül zajló tanulási folyamat a mestertanári szint elérésével természetesen még nem ér véget, hiszen életünk végéig szerzünk új ismereteket, s a velünk történtek feldolgozása után válunk tapasztaltabbakká, s látunk rá még inkább életünkre, és arra, miért születtünk valójában. Minden életút más és más, de annak a fajta belső egyensúlynak az elérése elengedhetetlen, mely hozzájárul boldog mindennapjainkhoz. Életünkben sosem a célok elérése a lényeges, sokkal inkább az azok felé vezető akadályok leküzdése, a problémák áthidalása. Ehhez is segítséget nyújt a reiki gyógyítás.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?