Több mint 20 éves internetes portál
Munka — 2013 június 24, 2 206 Megtekintés
Rengetegen hagyják el Magyarországot

A gazdaság és a munkaerő-piac jelenlegi helyzetében egyre többen döntenek úgy, hogy határainkon túl vállalnak munkát, esetleg végleg kint telepednek le. Egyre többen keresik boldogságukat külföldön egy jobb élet, egy jobb munka reményével amit sok helyen fel is kínálnak nekik – állítja a Max-service.hu munkatársa. Legyen szó akár az egészségügyi területen végzettekről, akár más szakmák képviselőiről, a kereslet nyilvánvalóan létezik, hiszen sok magyar dolgozik Európa más országaiban.

Nem csak a helyhez kötött munkavégzés gyakori azonban, hanem a nagyobb vállalkozó szellemmel megáldottak óceánjárókon, folyami hajókon is elhelyezkedhetnek. A luxushajókon bár kétségtelenül kemények a mindennapok, de a világ nevezetességeinek megismerése és a tapasztalatszerzés mindenképpen jó befektetésnek bizonyulnak.

Apropó tapasztalat! A külföldi munkavállalás természetesen azért is kitűnő döntés, mert a világ kitágul, és még ha a hazatérést is választja egy idő után a munkavállaló, akkor is jelentős tapasztalattal rendelkezik majd mind szakmájában, mind emberileg. A leginkább népszerű célországok napjainkban Anglia, Ausztria, és Németország, ahol nem csak az orvosokra van nagy igény, hanem a betanított munkásoktól kezdve a szakembereken át egészen a vendéglátás terén szükséges munkaerőig.

A nyelvismeret kérdése mellett természetesen nem mehetünk el, hiszen vállaljon bármilyen munkakört is, nem csak feladatai elvégzéséhez, de a mindennapi boldoguláshoz is elengedhetetlen az angol és/vagy német nyelv ismerete. Körültekintő választással, közvetítő irodán keresztül munkát vállalva akár élete legnagyobb kalandjában is része lehet, amennyiben a külföldi munka izgalmai és jobb anyagi megbecsülése mellett teszi le voksát.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?