Több mint 20 éves internetes portál
Utazás — 2013 október 29, 2 341 Megtekintés
Rovinj várható időjárása októberben

Horvátország legnyugatibb pontján helyezkedik el Rovinj, melyet egy isztriai nyaralás alkalmával semmiképpen sem érdemes kihagyni a felkeresésre szántak közül. Rovinj nem csak gyönyörű strandokkal várja a látogatókat, de pörgős éjszakai életre is számíthatnak a szórakozni vágyók. A kavicsos, apróköves, vagy sziklás strandok mindenki számára ideálisnak bizonyulnak, ráadásul a  környékbeli apartmanok és panziók sem túl drágák.

Mivel Rovinj területén meleg, mediterrán éghajlat az uralkodó, így a nyári forróság után télen is némileg enyhébb hőmérsékletekre lehet számítani. Azok számára, akik októberben szeretnék felkeresni a látnivalókban is gazdag régiót, az október kellemes hőmérsékletet ígér. A hónap közepén 13-15 fok körüli hajnali fokokkal, napközben pedig húsz fok környéki hőmérséklettel várja Rovinj a turistákat.

Általában derült időre lehet majd számítani, mely kifejezetten alkalmas a szabadtéri programok szervezésére, valamint a város nevezetességeinek felkeresésére. A tenger ebben a hónapban is csodaszép, bár kétségtelen, hogy fürdőzésre már nemigen alkalmas. Ettől függetlenül remek séták tehetőek a parton, és a naplemente is igazi élményt ígér.

Horvátország kitűnő választásnak bizonyul a tavasztól késő őszig terjedő időszakban, és ha nélkülözni tudja a tengerparti fürdőzést, akkor az utószezon talán még inkább alkalmas a csendes pihenésre, ekkorra ugyanis már lecseng a nagy tömeg, és jobban megismerheti a városka mindennapi életét, nyugodtabb kikapcsolódásban lehet része ebben a hónapban.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?