Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2012 november 02, 1 920 Megtekintés
Saláták az egészséges mindennapokért

Nem engedi a választott diéta, hogy köretként burgonyát, rizst, pláne nem tésztát fogyasszon? A manapság trendinek és kétségtelenül hatékonynak mutatkozó, szénhidrát megvonáson alapuló fogyókúrák előnyben részesítik a saláták fogyasztását. Mindegy, hogy egy kis délutáni csemegézésről van szó, vagy a főétkezések alkalmával a húsok mellé készített falatokról, a saláták minden esetben tökéletes, és rendkívül egészséges választásnak bizonyulnak.

Nyáron nem okozott gondot beszerezni a friss zöldségeket, de a hűvösebb hónapokban is szép számmal megtalálhatók az üzletekben azok az alapanyagok, melyek segítségével még a fogyókúra e része is élvezetes lehet. Felejtse el az előítéleteket, és szokjon át egy egészen új íz világra! Hozzáállásának megváltozásával együtt elkezdi majd élvezni azokat a friss ízeket, melyeket a zöldségek kavalkádja okoz.

Saláták fogyasztásával sokat tehet egészségéért is, hiszen a bennük található vitaminok feltöltik szervezetünk raktárait, és vonzó külsőt is magukkal hoznak. Dúsítsa zsírszegény sajtokkal, olívabogyóval és friss fűszernövényekkel az elkészült művet, de a saláták kefírrel, vagy natúr joghurttal nyakon öntve is nagyon finomak. A mesterséges anyagokkal teli salátaöntet porokat jobb, ha elfelejti, azok nélkül is fogyaszthatóak a zöldségek.

Meglátja, ha a saláták felváltják a nehéz köret alapanyagokat, emésztése is rendbe jön, hiszen a rostok kitisztítják a bélrendszert, aminek köszönhetően a kellemetlen puffadás és a kínzó has feszülés is megszűnik majd.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?