Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2013 október 20, 2 457 Megtekintés
Súlyzós edzés otthon

Nincs ideje arra, hogy konditerembe járjon, vagy egészen egyszerűen csak inkább előnyben részesíti az otthoni mozgást? Bár sokan úgy vélik, hogy hatékonyság kizárólag személyi edzővel és teremben érhető el, de ha tisztában van a gyakorlatok helyes végrehajtásával, és nem riad meg a komfortzónán túli mozgástól, akkor a súlyzós edzés otthon is szép eredményeket képes produkálni.

Hasonlóan a saját testsúlyos edzéshez remekül terhelhető a szervezet különféle nagyságú súlyzókkal, de a Kettlebell is igen nagy népszerűségnek örvend napjainkban – akár otthoni használatra is. Ha nincs elég kitartása magától, szerezzen be fitness dvd-ket, melyről az edző keményen meghajtja majd, hogy a súlyzós edzés otthon is hatékony legyen.

Boka-, és csuklósúlyok használatával az egyszerű comb-, popsi-, vagy hasizomgyakorlatok is nehezíthetőek, az izomláz pedig garantált. A saját testsúlyos mozgásformák és a súlyzós edzés otthon remekül párosíthatóak, erre kitűnő példa a fegyencedzés.

A hölgyek gyakran tartanak attól, hogy a súlyzóval történő mozgástól férfias formáik lesznek. Jó ha tudja, hogy ez nem így van, tehát többé ez nem elég indok ahhoz, hogy súlyzók nélkül guggoljon, vagy végezzen kitöréseket! A súly növelésével még formásabb idomokat szerezhet, az izomépítéssel pedig egyértelműen beindítja a zsírégetést is, feltéve persze, ha megfelelően táplálkozik a mozgás mellett. Elkezdeni sosincs későn, szerezzen be egy tetszés szerint variálható súlyzószettet, és indulhat a gyúrás!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?