Több mint 20 éves internetes portál
Munka — 2012 május 01, 2 720 Megtekintés
Tanulással az érdeklődési körnek megfelelő munkavégzésért

Életünk nagy részét a munkával töltött idő teszi ki, mely koronként és társadalmanként eltérő jellemzőkkel bír, de abban mindenhol megegyezik, hogy a létfenntartás és az egyéni igények kielégítését és jobb esetben az önmegvalósítást célozza.

A sokszínű és eltérő szintű képzési lehetőségeknek köszönhetően ma már elméletileg mindenki kiválaszthatja, melyik az a terület, ahol szívesen elhelyezkedne. Természetesen a célok megvalósítása elé sokszor az anyagiak gördítenek akadályt, mely azonban kitartással és akaraterővel némileg leküzdhető. Sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy olyan irányba indulnak el a szükséges végzettség megszerzésének terén, mely teljes mértékben távol áll érdeklődési körüktől. A szorgalommal megszerzett tudás nem minden, ha a gyakorlatban való megfelelés hiányzik.

Természetesen egy általános iskolát, sőt sok esetben még egy középfokú tanulmányait elvégzettől sem várható el, hogy pontos elképzelései legyenek jövőjéről, és arról, mivel is szeretne majd foglalkozni, hiszen a gyakorlat azt mutatja, hogy sokszor csak a tényleges munkába állás után születik meg az önmegvalósítás iránti igény.

Amit azonban soha nem szabad elfelejteni, hogy képezni magunkat, tovább tanulni, esetleg különféle átképzéseken részt venni sosincs késő. Gondoljunk csak bele, hányan ülnek őszülő halántékkal az iskolapadba, és szerzik meg azt a diplomát, melyre már oly régóta vágytak! Mivel munkánk életünk jelentős részét tölti ki, érdemes arra törekedni, hogy ne szenvedés legyen ez idő, sokkal inkább önmegvalósításunk egyik állomása.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?