Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 június 02, 3 168 Megtekintés
Táplálkozás edzés mellett

Fogyás, alakformálás, szálkásítás. Az életmódváltók és aktívan mozgók körében ezek a leggyakrabban megfogalmazott célok, melyeket el kívánnak érni az edzésekkel. A hozzáértők azt állítják, hogy a tökéletes forma elérésének csak harminc százaléka múlik azon, hogy mindent belead-e a mozgásra szánt időbe, és minden más az étkezések függvényeként alakul. A táplálkozás edzés mellett rendkívül fontos szerepet tölt be, és akár az összes erőfeszítés hiábavaló lehet, ha közben gondolkodás nélkül minden az asztalra kerül.

Nem mindegy, hogy mikor mit fogyaszt, mint ahogyan az edzések utáni étkezések is kiemelt jelentőséggel bírnak. Még ha a cél elsőként a fogyás is, akkor sem szabad az éhezést választania. Nem csak teste fog raktározni kezdeni, de az edzésekhez sem lesz elegendő energiája, hogy arról már ne is beszéljünk, milyen súlyos tápanyaghiányos állapot alakulhat ki így.

Akkor a legmegfelelőbb a táplálkozás edzés mellett, ha nem érez éhséget, elegendő energiája van a választott mozgásformához, és ugyanakkor a zsírból veszít, nem izomzatából.

Csirkét, halféléket salátával, zöldségekkel, barna rizzsel, kölessel, hajdinával minden további nélkül fogyaszthat, de természetesen a táplálkozás edzés mellett megköveteli azt is, hogy tojás, zabpehely, teljes kiörlésű kenyér, vagy például gyümölcsök is az étkezések részét képezzék. Tudatossággal, és már az alapanyagok körültekintő összeválogatásával sokat tehet annak érdekében, hogy a kemény edzések valóban meghozzák a tőlük várt eredményeket!

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?