Több mint 20 éves internetes portál
Ingatlan — 2014 február 15, 2 776 Megtekintés
Terasz tisztítás házilag – mire figyeljünk?

Az otthonunk szerves részét képező terasz kialakítása során ma már letehetjük voksunkat olyan burkolóanyagok mellett, amelyek magas minőségükkel hosszú távon szolgálják a kényelmet, és az igényes megjelenést. A WPC burkolatok hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen miként nevéből is adódik, a burkolóanyag a fa hagyományosságát ötvözi a műanyag  előnyös tulajdonságaival.

A fa-műanyag kompozit ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem rothad, az élősködők is elkerülik, sőt, csúszásmentes felületi kialakításának köszönhetően akár medencék, jakuzzi környékének burkolására is kiválóan alkalmas. Semmiféle felületkezelést nem igényel, de ugyanakkor érdemes odafigyelni a tisztán tartására. Általában erős vízsugárral eltávolíthatóak róla a szennyeződések, de a WPCdeck.hu munkatársa szerint az olajfoltokra nagyon kell vigyázni az elszíneződések miatt.

Ha tehát úgy dönt, hogy a korszerű megoldást kínáló WPC burkolatok gazdag színvilágát választja a kertbe, vagy a teraszra, a fektetés után javasolt odafigyelnie arra, hogy nehogy leöntse olyasmivel, ami zsíros foltot hagyhat rajta. Körültekintő használattal akár 25-30 évig is kiváló minőségben szolgálja majd otthonát a termék.

Természetesen mint más, fatartalmú burkolatok esetében, a WPC-nél is érdemes számolni azzal, hogy a napsütés hatására a felület, és annak színe kissé megváltozhat. Döntés során válasszon olyan színt, amelynek nem árt, ha kissé világosabb lesz az idők folyamán! Az egyéni kialakítású kertek, teraszok burkolásakor használatos anyag széles választékban beszerezhető.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?