Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 május 27, 7 156 Megtekintés
Terhesség alatt engedélyezett a szobabicikli?

Várandós kismamák körében gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon mennyit szabad mozogni a kilenc hónap alatt, és mely mozgásformák ajánlottak leginkább. A fitneszszakuzlet.hu szakértője szerint mindhárom trimeszterben engedélyezett a könnyed testmozgás, ám vannak bizonyos olyan edzés típusok, melyeket jobb elkerülni, bármennyire is kedveli őket a hölgy. A heti 3-4 alkalommal végzett mozgás számos előnnyel bír mind a kismama külsejére, mind egészségi állapotára vonatkozóan.

A könnyed mozgásformák, mint az úszás, a szobabicikli, a pilates, vagy a terhességi aerobic olyan terhelést nyújtanak, mely lehetővé teszi, hogy a bőr megfelelően követni tudja a súlynövekedést, feszes izomzatot fejlesztenek, és gondoskodnak a normál mértékű hízásról. Ez utóbbi egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hiszen nagyon sok nő küzd a terhesség idején felszedett plusz kilókkal a szülés után.

Természetesen nem csak a vonzó külső érdekében javasolt a mozás, hanem az egészég megőrzése miatt is. A szobabicikli használata közben a kismama maga is érzi, hogy mennyi az a mennyiség, amely még kellemes számára. Az orvos tanácsát mindenképpen megéri kikérni, hiszen ő látja, hogy van-e bármilyen kockázati tényező a terhességet illetően.

A terhességi cukorbetegség megelőzése, valamint a stresszcsökkentés is olyan pozitívumok, melyek miatt érdemes a várandósság hónapjaiban is aktívnak maradni, de ugyanakkor betartani azokat a szabályokat, melyek a kis pocaklakó épségét és fejlődését hivatottak szolgálni.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?