Több mint 20 éves internetes portál
Szórakozás — 2014 szeptember 13, 3 116 Megtekintés
Újítások és újdonságok a FIFA 15-ben

A focis játékok szerelmeseit idén sem hagyja új FIFA-játék nélkül az EA Sports csapata, sőt mi több, kiemelkedően sok újdonsággal kívánják felvértezni az aktuális évadot, amiből a Microsoft és a Sony újgenerációs konzoljain, illetve PC-n érzékelhetik majd a legtöbbet a rajongók.

A GameShop értesülései szerint a FIFA 15 legnagyobb újdonsága minden kétséget kizáróan az lesz, hogy már nem csak a mérkőzések hangulatát ismerhetjük meg testközelből, hanem megtudhatjuk végre azt is, hogy mit kell átélniük maguknak a focistáknak a pályákon. Erre korábban még egyetlen videojáték sem volt képes, és az Electronic Arts is csak egy összetett érzelmi rendszer megalkotásával tudta elérni mindezt, aminek köszönhetően a mérkőzésen részt vevő focisták mindegyike kölcsönhatásban lesz egymással. Ezáltal amennyiben valaki sikeresebb a pályán, azt csapattársai részéről sok jó szó, az ellenfél részéről pedig több támadás éri majd, ha pedig valaki szabálytalankodásra adja a fejét, könnyen csípős megjegyzések célpontjává válhat. Az érzelmi reakciók alapvetően meghatározzák majd a meccsek hangulatát, de nem csak a játékosok esetében vehetjük majd észre a jelenlétét, hanem a szurkolókon is, akik a helyzeteknek megfelelően reagálnak a mérkőzésen, így örülnek, ha jól áll a csapatuk, de hangos kiabálásba kezdenek, ha az ellenfél játékosainak kedvez a szerencse.

Ezt az elképesztően realisztikus meccshangulatot kívánja majd megkoronázni a vadonatúj grafikus motor jelenléte, ami az újgenerációs konzolokon immáron második alkalommal, PC-n azonban most először emeli új szintre a FIFA-sorozat élményét. Az Ignite Engine ennek köszönhetően korábban még soha nem látott részletességgel tudja visszaadni olyan részletességgel a virtuális futball élményét, amire mindig is vágytunk, így nem csak a stadionok, a pályák, a közönség, hanem még a focisták is olyan megvalósítást kaptak, hogy a végeredményt gyakran már nagyon nehéz lesz megkülönböztetni a valóságtól. Természetesen a grafikus motor változásai nem csak a szépségben mérhetőek, hanem a részletességben is, ezáltal olyan apróságoktól válik kimagaslóan valószerűvé a FIFA 15, mint a koszolódó mezek, vagy a meccsek során használódó pályák, amelynek köszönhetően a fű megfakulhat, de akár ki is kophat a sok becsúszástól.

A grafika mellett komoly újdonságon esett át a fizikai motor is, ezáltal a pályán megjelentek a test a test elleni csatározások, a vállazások, valamint a mezhúzások, de a labdakezelés is egy egészen új dimenzióba lépett. A számtalan mozdulat mellett a FIFA 15-ben is fejlesztésre került a mesterséges intelligencia, ezáltal megjelent például a csapattaktika, amivel a focisták minden esetben a mérkőzés állásához igazítják aktuális stratégiájukat. Ha tehát győzelemre állnak, hajlamosak az időhúzásra, ha pedig az ellenfél szerzi meg a vezetést, agresszívabban támadnak az állás megfordításának érdekében.

A FIFA 15 tehát nem csak minden kétséget kizáróan, hanem minden téren képes lesz felülmúlni elődjét, erről pedig a gyakorlatban is meggyőződhetünk majd a szeptember 26-án esedékes premiert követően.

 

 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?