Több mint 20 éves internetes portál
Pénzügy — 2012 január 11, 1 978 Megtekintés
Vásárlás és pénzügyi helyzet

Érezte már, hogy képtelen beosztani a havi jövedelmet, és bevételei kifolynak a kezei közül? Úgy látja, hónapok óta nem gyarapodott semmivel, mert a számlák és a mindennapi megélhetés összes fizetését felemészti? Nem érti, munkatársai hogyan képesek ugyanabból a fizetésből jól kijönni? Valószínűleg Ön nem csinál jól valamit.

Pénzügyeink gondos tervezése épp olyan jelentőséggel bír, mint bármely más, racionális döntés életünk folyamán. Ne hanyagolja el a részleteket, hiszen a sok apró, drágábban vásárolt termék végül jóval magasabb számlához vezet majd, mint azt szeretné.

Számos lehetőség áll előttünk a mindennapokban szükséges termékek megvásárlására, és a legésszerűbb választásra. Ha folyamatosan a kényelmes megoldásokat, az éjjel-nappali kisbolt kínálta gyors lehetőséget választja, ne csodálkozzon, ha hónap közepén már üres a pénztárcája. Némi körültekintéssel és gondosabb odafigyeléssel pénzügyeinek alakulása hamarosan pozitív irányt vehet.

Bár sokszor elegünk van a postaládában éktelenkedő sok-sok hirdetőújságtól, de az otthona közelében lévő, kedvező árkategóriát képviselő üzletet kiválasztva, érdemes csak annak hirdetőújságját átnézni hétről-hétre. Ha vásárlásait egy bizonyos napra időzíti, leginkább az akcióváltások idejére, meglepődik majd, mennyit spórolhat, ha nagyobb mennyiségben vásárol egyszerre, természetesen az arra alkalmas helyen. Az árat ne társítsa folyton a magas minőséggel! Szelektáljon a termékek közt, próbáljon ki ezt-azt, hiszen csak így tudhatja meg, mi is felel meg igazán az ön igényeinek és pénzügyi helyzetének.

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?