Több mint 20 éves internetes portál
Egészség — 2014 február 05, 2 273 Megtekintés
Vitaminok tavaszi fáradtságra

A tél végének közeledtével egyre többen  jelennek meg az orvosi rendelőkben, és panaszkodnak akár olyan tünetekre is, melyek egyébként nem jellemzőek rájuk. A felelős sok esetben a vitaminhiány, hiszen a tél során szervezetünk raktárai igencsak kiürülnek. De mit tehetünk ennek megelőzésére? A vitaminok tavaszi fáradtságra remek választásnak bizonyulnak, és mindegy, hogy természetes formájukban, vagy táplálékkiegészítőkként jutunk hozzájuk, a hatás nem marad el.

Influenza és megfázás megelőzésére, valamint az energikus mindennapokért megéri C-vitamint szedni. Bár a citrusfélékhez már elérhető áron hozzájuthatunk a téli hónapokban is, de mind fogyókúra, mind például a betegségekből való kilábalás alkalmával hasznosnak bizonyulhat a C-vitamin emelt adagban történő szedése.

A stresszes, túlhajszolt mindennapok egészségi állapotunkra is képesek rányomni bélyegüket, s ez még inkább így van a tél végi hetekben. A fény hiánya és a hideg depressziós tüneteket is okozhat, nem is beszélve a levertségről, fáradtságról. B1 vitamint a szénhidrát anyagcsere felpörgetésére, B6 és B12 vitamint pedig az idegrendszer egészséges működéséhez javasolt szedni, sőt, megtámogatva ezeket magnéziummal még gyorsabb hatást érhetünk el.

Ne feledkezzen meg a rendszeres testmozgásról, és a folyadékbevitelről sem, hiszen a vitaminok tavaszi fáradtságra van, hogy kevésnek bizonyulnak. Sokszor jól jön az életmódváltás, a táplálkozásra való odafigyelés, néha érdemes kicsit kikapcsolni a hétköznapok mókuskerekéből, és egészségünket előtérbe helyezni.

 

(0) Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?